|
mediteran hrvaška dalmacija mobitel zavarovanje tujina popotništvo popotnik afrika azija egipt shar varanasi indija klici oprema fotografija fotoaparat Mene pa zanima, če se je kdo že podal v Egipt na popotniški način? S fantom bi se rada odpravila konec aprila ali pa v maju. Pa me zanima kako je kaj tam s prevozi, ogledi, izposoja skuterjev, ......
Skratka prav vsaka informacija bo dobrodošla.
Odšla bova za 15 dni, nekaj poležavanja na plaži, ostalo pa potepanje na okrog.
Predvidevam, da sta si zamislila počitnice v Sharm El Sheikhu ali Hurgadi in potem nekaj ogledov kot so Kairo, templje v Luksorju, Dolino kraljev,... Če je tako potem vama toplo priporočam, da si skuterjev ne najameta, ker je promet v Egiptu za nas dokaj nevaren. V Egiptu ni semaforjev in "normalnih" križišč tako kot v Sloveniji. Za nekoga, ki tega ni navajen, je vožnja lahko prej nevarna kot prijetna. Avto si lahko najameta ampak potrebujeta mednarodno vozniško dovoljenje in tudi vožnja z avtom je drugačna tukaj kot v Sloveniji. Jaz sama sicer vozim avto v Sharmu, ne pa v Kairu ali kjer koli drugje v Egiptu. Res ni lahko Very Happy
Kar se tiče javnega prometa...avtobusi, vlaki, notranja letala, trajekt,... je kar dobro urejeno. Sigurno pa morata imeti neki načrt kam bi rada šla in kaj bi rada videla. Kar se tiče izletov in ogledov... V Sharmu je za nekatere izlete nujno spremstvo lokalnega vodiča. Ras Mohamed Tiranski otok, motor safari, jeep safari, Mavrični kanjon, Mojzesova gora. Sami lahko greste v Dahab in Sv. Katarino (nič drugega se več ne spomnem).
V Kairu lahko greste povsod sami...je pa priporočljivo imeti vodiča za razlago
|